Начало

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФОНДАЦИЯ АИДА /ВЕРОНА, ИТАЛИЯ/ НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ -СЛИВЕН

 

От 12 до 14 април на работно посещение в Сливен бяха Мери Малагути организационен директор на Фондация Аида /Верона, Италия/ и Чечилия Чинели сътрудник Международни проекти във Фондацията. Посещението бе във връзка с реализирането на международния проект Европейски литературен маратон, по който единствен партньор от България е сливенската регионална библиотека.

Проектът Европейски литературен маратон предвижда организирането и провеждането на 9 май 2007г. едновременно в няколко европейски държави на литературни маратони с еднакъв стил и едни и същи характеристики, които да представляват уникално и иновативно европейско събитие.

На работна среща в Регионална библиотека Сава Доброплодни гостите се запознаха с подготовката на маратона в България. Бяха уточнени и технически подробности около провеждането на маратоните във всички партньорски градове.

Маратонът в България се организира с подкрепата и на Министерството на културата, Областна управа-Сливен и Община Сливен. В тази връзка за гостите бяха организирани протоколни срещи с Надежда Захариева заместник министър на Министерството на културата и със заместник областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова. На срещите бяха коментирани и други възможности за съвместни проекти.